Magdalena Drozdowska i Mateusz Książek pokierują kreacją Deloitte Digital

Do zarządzanego przez Michała Owczarka działu Strategy+Creative Deloitte Digital, dołączyli Magdalena Drozdowska i Mateusz Książek, obejmując stanowiska dyrektorów kreatywnych. Przechodzą z DDB&tribal, gdzie pracowali od 6 lat, od 2 lat jako Deputy Creative Directors. Są autorami docenionych w Cannes kampanii, wśród nich m.in. nagrodzony Srebrnymi Lwami Rozkład Jazdy McDonald’s.

Drozdowska i Książek będą zarządzali zespołem kreatywnym w warszawskim oddziale agencji, która właśnie otwiera swoje biuro w stolicy. Łódzki zespół kreacji reprezentują: dyrektor kreatywna Ewa Trzewikowska (która przeszła w 2014 roku z Havas Worldwide) oraz dyrektorzy artystyczni Dominik Jankowski i Piotr Kacprzak.Szefem zarówno kreacji jak i strategii całej Deloitte Digital jest Michał Owczarek, który zajmuje stanowisko Strategy&Creative Directora Deloitte Digital. Michał Owczarek zapowiada dalszy rozwój agencji w Warszawie.

Deloitte Digital pozwoli nam połączyć technologię z myśleniem koncepcyjnym i strategicznym - tłumaczy swoją decyzję Magda. Dziś każda kampania musi być wsparta technolog - dodaje Mateusz - jednak punktem wyjścia powinna być zawsze marka, ludzie i ich potrzeby, a nie narzędzia. Od kilku lat realizujemy głównie kampanie digital, ale do Deloitte Digital wnosimy też nasze ATL-owe doświadczenie - dodaje Magda - okazuje się bardzo przydatne przy realizacji kampanii wykorzystujących wideo czy fotografię.

Magda i Mateusz pracują w branży od kilkunastu lat, a jako zespół od ośmiu. W ich dorobku są nagradzane w Cannes, na Eurobest i Golden Drum kampanie, m.in. Rozkład Jazdy i Chalkboard Menu dla McDonald’s, Sztuka, której nikt nie widział dla Fundacji Audiodeskrypcja czy Park&Drive dla salonu Volkswagena. Realizowali kampanie dla takich marek jak Algida, Allegro, PZU, McDonald’s, Renault, Biedronka, Mercedes-Benz, Coca-Cola czy Lech. Ich doświadczenie obejmuje zarówno działania ATL i BTL, jak i digital i mobile.

Magda_i_Mateusz.jpg

Pobierz

Deloitte Digital CE wygrała przetarg na obsługę działań digital marek z portfolio PepsiCo

Agencja Deloitte Digital CE wygrała przetarg na kompleksową obsługę działań digitalowych dla marek z portfolio napojów gazowanych PepsiCo.